Geschreven door Stannah at 29/08/2017

Knieklachten: ken de symptomen, oorzaken en hoe deze te voorkomen zijn.

Stannah weet hoe knieklachten de dagelijkse routine en onafhankelijkheid van onze klanten kunnen belemmeren, juist daarom is preventie zo belangrijk.

Knieklachten: ken de symptomen, oorzaken en behandelingen

Wanneer u, of iemand die u kent, ernstige knieklachten heeft of dit nou veroorzaakt is door een knie blessure, artrose of zelfs door reumatoïde artritis dan weet u hoe pijnlijk en verontrustend het is om zelfs maar 200 meter naar de supermarkt te lopen. Maar ook dagelijkse activiteiten ondernemen zoals in en uit het bad stappen of de trap op en neer te lopen, worden gecompliceerder.

Terwijl een knieblessure met de tijd kan verbeteren, zijn knieklachten veroorzaakt door artritis een degeneratief proces. Soms kan een knieblessure in een specifiek kniegewricht zelfs leiden tot een voortijdige manifestatie van osteoartritis.

Dit is wellicht geen verrassing en bijna iedereen kent ten minste éen persoon die aan kniepijn lijdt ofwel van een blessure, artritis, of door osteoporose. Het is niet te ontkennen dat onze lichamen met de tijd verslijten, maar het betekent niet dat we onze onafhankelijkheid hoeven op te geven!

Naarmate we ouder worden, beginnen we na te denken over ouderen die wij kennen die door artritus getroffen zijn. Het is niet ongewoon om te bedenken hoe zij omgaan met de pijn en de mobiliteitsproblemen die hieraan gekoppeld zijn. Helemaal wanneer je voor Stannah werkt en je het geluk hebt om blootgesteld te worden aan alle inspirerende en mooie getuigschriften van onze klanten; de echte helden! Deze levensverhalen maken ons nog meer bewust van wat onze klanten (met bijv. knieklachten) doorstaan, en van de enorme invloed die deze klachten hebben op hun dagelijkse routine.

Maar waarom zijn wij mensen zo geneigd om knie pijn te hebben en aan kniebeschadigingen te lijden? Dat is de vraag.

“Mensen hebben stabiliteit, snelheid en de voet als grijp-hulpmiddel opgegeven. En we hebben er sponsige botten en kwetsbare gewrichten voor teruggekregen”. Jennifer Ackerman

Wetenschappelijk gezien, en zoals Jennifer Ackerman in het National Geographic Magazine vermeld, is het antwoord op die vraag gerelateerd aan haar artikel “The Downside of Upright” ( in het Nederlands: het “Nadeel van Rechtop”).

Of in andere woorden: “We kunnen staan, lopen en rennen met gratie en uithoudingsvermogen, maar we lijden wel aan pijnlijke voeten en kniebeschadigingen. En we kunnen onze wervels draaien en draaien, maar de meeste van ons worden op een bepaald moment in ons leven geteisterd door rugproblemen.  

 

Het menselijk lichaam is niet 100% geschikt om rechtop te staan.

Kortom, in evolutionaire termen, het menselijk lichaam is niet 100% geschikt om rechtop te staan.

Of het nu uit nieuwsgierigheid is of u heeft al last van pijnlijke knieën, in beide gevallen is het verder lezen van dit artikel een goed idee. Wij beantwoorden uw vragen met betrekking tot knie pijn en geven u inzicht in het kniegewricht-degeneratieve proces. Ook bespreken wij enkele preventieve maatregelen die u kunt nemen.

 

Wat is de functie van de knie?

Wat is de oorzaak van kniepijn?

Wat zijn de symptomen van Reumatoïde artritis (RA) in de knie?

Hoe is het om te leven met Artrose?

Hoe behandelt men ontsteking en stijfheid in de knieën?

Een traplift om de knieën te besparen.

Preventie is zorg.

Wat is de functie van de knie?

“In de VS zijn er zo een miljoen Medische procedures waar de knieën in betrokken zijn.

Volgens Jennifer Ackermen´s artikel “The Downside of Upright” (oftewel “Het nadeel van rechtop”), is het kniegewricht een “360 miljoen jaar oude structuur die prachtig ontworpen is om zijn taak te verrichten om lading tussen ledematen over te dragen. “ Echter, door rechtop te staan hebben wij meer spanning en druk op onze knieën, enkels en voeten geplaatst. In feite zijn kniegewrichten een van de meest verwonde gewrichten van het menselijk lichaam.

Dit klinkt wellicht schrikwekkend voor degenen die problemen hebben met kniepijn of zich zorgen maken over hun dierbaren, en met goede reden: knieklachten of knieblessures kunnen resulteren in mobiliteitsbeperkingen, want de knieën zijn bedoeld om het lichaam stabiliteit en flexibiliteit te bieden. Ook geven de knieën de mogelijkheid aan de benen om deze te buigen en te strekken. Zowel flexibiliteit als stabiliteit zijn nodig als we willen staan, lopen, rennen, knielen, springen draaien of gewoon een normaal leven willen leiden.

Knieën werken echter niet alleen, er zijn andere onderdelen van het lichaam die de knieën helpen bij het uitoefenen van hun functies, zoals:

 • Botten
 • Kraakbeen
 • Spieren
 • Gewrichtsbanden
 • Pezen

Verschil tussen een gezonde knie, knie osteoartritis en reumatoïde artritis knie.

Wanneer één van de genoemde onderdelen beschadigd of gewond is, kan dit ernstige kniepijn veroorzaken.

Terwijl sommigen zich op de pijn concentreren en zich door negatieve emoties zullen laten leiden, voelen anderen de motivatie om naar antwoorden te zoeken over de oorzaken en zoeken naar wat er kan worden gedaan om zich beter te voelen.

Wat is de oorzaak van kniepijn?

“Een van de belangrijkste kwaliteiten van pijn is dat het een verklaring vereist.” in Plainwater, door Anne Carson

Pijn bestaat voor een evolutionaire reden. Het is een bericht van onze hersenen, om ons te informeren dat er iets aan de hand is, en het onmiddellijke aandacht nodig heeft.

Momenteel ligt onze focus op het begrijpen van wat knie pijn kan veroorzaken. In feite, kunnen zowel mannen, vrouwen als kinderen knieklachten hebben. Het kan iedereen overkomen, op ieder moment van het leven. Echter komt dit vaker voor wanneer we ouder worden.

Laten we een kijkje nemen naar knieblessures die in ernstige knie pijn kunnen resulteren:

 • Plotselinge bewegingen of draaiingen, verrekeningen en letsels aan de gewrichtsbanden en pezen die de kniestructuur verbinden en ondersteunen;
 • Een scheur in de meniscus (rubberachtige C-vormige schijf die de knie als een kussen ondersteunt)
 • Een breuk van de knieschijf (rond-driehoekig bot die met het bovenbeen articuleert)
 • Knieschijf ontwrichting
 • Overmatig gebruik bij letsel of ontsteking, na herhalende of langdurige druk op de knie (trappenklimmen, fietsen, joggen, springen) of na een operatie.

Verschil tussen een gezonde knie, knie osteoartritis en reumatoïde artritis knie.

Atleten of individuen die voor hun werk herhalende spanning op de knieën moeten uitoefenen, hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van een knieblessure.

En dat is nog niet alles.

Er is geen zekerheid wanneer het aankomt op wat knie artritus veroorzaakt. De meeste onderzoekers geloven dat het een combinatie van verschillende factoren is:

 • Spierzwakte
 • Gewichtstoename (obesitas)
 • Genetisch
 • Gewrichtsletsel of herhalende spanning, druk
 • Constante blootstelling aan kou
 • Ouder worden

In feite kan knie artritus door verschillende condities worden veroorzaakt. Onder de voornaamste oorzaken zijn reumatoïde artritis (RA) en artrose (A) de meest voorkomende:

Wat is het verschil tussen reumatoide artritis (RA) en osteoartritis (OA)?

Verschil tussen een gezonde knie, knie osteoartritis en reumatoïde artritis knie.

 • Artrose komt voornamelijk voor op een oudere leeftijd en is vrijwel alomvattend. Dus vroeger of later zullen onze knieën beginnen te falen. Het is een doorlopend slijtageproces, ook wel bekend als “degeneratieve gewrichtsaandoeningen”, waarbij het kraakbeen van het gewricht geleidelijk aan wordt afgebroken, deze word daarom dunner en zachter. Botafwijkingen verhogen het risico op artrose in de knie, aangezien de gewrichten dan al misvormd zijn en deze gebroken kraakbeen kan bevatten.
 • Reumatoïde artritis is een veel voorkomende auto-immuunziekte die zich manifesteert als aanhoudende ontstekingsartritis. Meestal worden de gewrichten symmetrisch beïnvloedt, wat resulteert in gewrichtsschade en systemische reacties. Knieartritis is een ontsteking die optreedt in de kniearticulatie. Deze ontsteking door Reumatoïde artritis veroorzaakt, kan het kraakbeen en het bot om het kniegewricht geleidelijk aan vernietigen.

Alhoewel deze twee condities verschillende soorten artritis zijn, hebben ze soortgelijke kenmerken, maar er zijn wel verschillen tussen hun symptomen. Laten we hier eens naar kijken:

 • Reumatoide artritis beïnvloed de gewrichten en omliggende spieren, terwijl artrose alleen de gewrichten beïnvloedt.
 • Reumatoide artritis wordt genetisch doorgegeven en kan zich tijdens ieder moment van iemands leven manifesteren, terwijl artrose meestal mensen in een later stadia van het leven raakt.
 • Reumatoide artritis wordt snel en geleidelijk erger, terwijl artrose een langzamer degeneratief proces heeft.
 • Reumatoide artritis is ernstiger dan artrose.

Wat zijn de symptomen van Reumatoïde artritis (RA) in de knie?

Het opsporen van Rreumatoide artritis in een vroeg stadium kan uitdagend zijn en u kunt zich wellicht afvragen: wat zijn de symptomen waar ik me bewust van moet zijn?

Symptomen kunnen vooral in de ochtend of na een lange periode van inactiviteit aanwezig zijn. Bijvoorbeeld:

 • Gewrichtsstijfheid in de morgen: terwijl gewrichtsstijfheid van reumatoide artritis een half uur later al gedaald kan zijn, kan gewrichtsstijfheid van artrose veel langer aanhouden, mogelijk zelfs voor een groot gedeelte van de dag.
 • Kraakbeen in de knie begint af te breken en laat de botten van de knie tegen elkaar wrijven terwijl u loopt.
 • Zwellingen of vloeistof rond meerdere gewrichten tegelijkertijd, meestal polsen, handen, vingers en kniegewrichten.
 • Zelfde gewrichten aangetast aan beide kanten van uw lichaam.
 • Harde knobbels onder de huid (reumatoïde knobbeltjes).
 • Voortdurende vermoeidheid en lage koorts.
 • Gebrek aan eetlust.

Indien het enige wat u voelt een soort van krakkend gevoel in de knieën is elke keer dat u gaat zitten of opstaat, dan moet u weten dat dit bij heel veel mensen gebeurd. De New York Times wijdde een heel artikel aan het onderwerp van krakende knieën. Wie heeft dat nog nooit gevoeld? Toch moeten we in staat kunnen zijn om onderscheid te maken wanneer het gaat om een normaal krakend gevoel of om de eerste tekenen van artritis.

Bij artritis kunt u stijfheid ervaren en gezwollen knieën voelen, ook zal de pijn na een hoge impactoefening toenemen. Het is zeer aannemelijk dat u niet meer in staat zult zijn om uw knieën zo gemakkelijk te bewegen als dat u eerst kon, en uiteraard zult u een krakkend gevoel in uw knieën voelen. Geloof mij! Ik weet hoe het voelt!

Stannah is een stapje verder gegaan door een directe fysieke ervaring te creëren die verschillende reumatische aandoeningen kan simuleren. Er is geen betere manier om de symptomen van reumatoide artritis te begrijpen dan door deze zelf te te voelen. Dit speciaal ontworpen pak is samengesteld uit riemen die kiezelsteentjes bevatten om ongemak en het krakende gevoel in uw gewrichten te simuleren. Het blijkt dat knieën en handen de meest pijnlijke plekken zijn en de meeste lichamelijke beperking als resultaat hebben.

Hoe is het om met artrose te leven (A) ?

Ouder persoon die moelijkheden heeft bij het opstaan en weer gaan zitten.

Naarmate we ouder worden, is het normaal dat onze gewrichten niet meer zo flexibel zijn als voorheen. Oud worden is geen pijnloos proces. Als u niet zeker weet wat artrose (A) is, is het wellicht een goed idee om op de hoogte te zijn van de oorzaken en symptomen.

Wat de oorzaak van artrose (A) betreft, is dat nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt een erfelijke factor te hebben en is iets dat meestal op oudere leeftijd ontpopt. Vrouwen hebben meer kans op artrose dan mannen nadat de 50 gepasseerd zijn, maar de eerste symptomen kunnen zich tussen de 40 en 50 jaar al manifesteren en geleidelijk aan verslechteren.

De meest voorkomende aandoening van artrose is slijtage van het kraakbeen. Het kraakbeen bedekt het uiteinden van de botten zodat deze soepel ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Echter, als u artrose heeft, begint dit gewrichtskraakbeen geleidelijk aan te verslechteren en zal het dunner worden.

Een gezonde knie zal pijnloos buigen en rekken, dankzij het zachte en sponsachtige weefsel dat de uiteinden van de kniebotten bedekt en beschermt.

Vrouwen hebben meer kans op artrose dan mannen nadat de 50 gepasseerd is.

In sommige gevallen, kan artrose zelfs problemen met mobiliteit veroorzaken en kunnen de meest eenvoudige taken erg moeilijk worden, zoals dingen naar boven en naar beneden brengen op een trap zonder handgreep.

Alhoewel lichaamsbeweging niet de oorzaak van artrose is, kan een letsel als gevolg van buitensporig trainen of van een ongeluk leiden tot een artrotische aandoening.

Verschillende factoren zijn bepalende voor de aanzet van artrose:

 • Leeftijd: het vermogen van het kraakbeen om zichzelf te repareren zal met de jaren verminderen.
 • Erfelijk: sommige genen zijn geassocieerd aan artrose. Het hebben van gebogen benen /en vermoeid gewrichtskraakbeen kunnen het risico op deze ziekte vergroten.
 • Gewicht: hoe meer u weegt, hoe meer druk er op uw knieën en gewrichten zal worden uitgeoefend.
 • Blessure: Een eerdere knieblessure, bijvoorbeeld door sport, kan in de toekomst tot artrose leiden.
 • Overmatig gebruik: Mensen die veel knielen of buigen, zware voorwerpen tillen of veel lopen als onderdeel van hun werk, zijn kwetsbaarder voor kniebeschadigingen of slijtage. Hierdoor vergroot hun kans om op latere leeftijd artrose te ontwikkelen.
 • Andere ziektes: bijvoorbeeld mensen die aan Lupos of aan de ziekte van Lyme lijden hebben een grotere kans om artrose te ontwikkelen.

Hoe behandelt men een ontsteking of stijfheid in de knieën?

Alhoewel er geen genezing voor reumatoïde artritis (RA) en artrose (A) is, zijn er wel behandelingen die de pijn van een ontstoken gewricht kunnen verlichten. Vroege en agressieve behandelingen zijn van groot belang voor het vertragen of stoppen van artritis. Als u in de eerste fase van één van deze aandoeningen bent, dan dient u zich te richten op het voorkomen van gewrichtsbeschadiging door deze zo lang mogelijk te besparen.

Indien de pijn ondragelijk is, dan kan uw dokter medicijnen voorschrijven. Meestal kan het gebruik van pijnstillers of steroïden injecties op het getroffen gebied onmiddellijk verlichting geven. Echter, vanwege alle bijeffecten moet u wel weten dat er alternatieven zijn:

 • Het smeren van ontstekingsremmende crème op de knieën om zo pijn en zwelling tegen te gaan;
 • Een fysiotherapeut kan u enkele oefeningen leren die u helpen om het bewegingsbereik van de spieren om de knie te versterken, zonder meer schade te veroorzaken.

Aan de andere kant, als de pijn draaglijk is, maar toch uw dagelijkse routine beïnvloedt, dan kan uw arts u enkele veranderingen in uw levensstijl aanraden om de gewrichten te beschermen en de afbraak van het kraakbeen te vertragen. Lees hier het pad naar een gezondere levensstijl:

 

 • Minimale impactoefening: wandelen, zwemmen en water aerobics zijn de beste opties. Denk hierbij om geschikte schoenen te gebruiken die de druk op de knieën tijdens het wandelen verlichten. Ook is het altijd raadzaam om even te pauzeren wanneer een pijnscheut opkomt.
 • Train uw quadriceps: altijd met minimale impactoefeningen. De versterking van de heupspieren zal de bewegingscapaciteit vergroten en kniepijn verlichten.
 • Een spalk kan gewrichts-en bot ondersteuning bieden en zodoende pijn en ongemak verminderen.
 • Neem glucosamine supplementen om milde symptomen te verlichten. Glucosamine is een chemisch stofje die van nature in het kraakbeen voorkomt, het wordt aangenomen dat het innemen hiervan kan helpen bij het opbouwen van nieuw kraakbeen.
 • Dieet: alhoewel er geen specifiek dieet voor deze aandoening is, vinden de meeste mensen dat symptomen en ontstekingen verslechteren door voedingsmiddelen die een hoog vet en zuivel gehalte hebben. Aan de andere kant vinden ze verlichting bij een regelmatige inname van omega-3 vetzuren, zoals zalm, tofu en walnoten.
 • Mediterraanse dieet, rijk aan fruit, groente, graanproducten en olijfolie kunnen ook lichamelijke functies en vitaliteit verbeteren.
 • Verlies overmatig lichaamsgewicht: indien u te zwaar bent, dan kan de artrose erger worden. Een paar kilo verliezen kan al het verschil maken met betrekking tot de hoeveelheid spanning op de knie. Dus, houd uw gewicht zo dicht mogelijk bij het ideaal voor uw lengte en leeftijd.
 • Spaar uw knie wanneer deze pijn doet.
 • Acupuncture: het wordt al meer dan 3000 jaar beoefend en wordt geacht pijn te verlichten door de vrijlating van neuro chemische stoffen door bepaalde delen van het lichaam te stimuleren.
 • Vitamine D: Onderzoek suggereert dat vrouwen in het noordoosten van de VS meer risico lopen op RA dan in de zuidelijke regio’s. Gebrek aan zon kan een vitamine D te kort veroorzaken. Een tekort aan vitamine D wordt gelinkt aan andere Auto-immuunziekten. Wees wel extra op uw hoede en gebruik altijd een hoge zonnefactor.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die snel voor artrose of reumatoïde artritis behandeld worden, zich sneller en vaker beter voelen en meer kans hebben op een actief leven. Ook hebben ze minder kans op het soort gewrichtsschade die leidt tot gewrichtschirurgie of gewrichtsvervanging.

Echter, indien de hierboven genoemde veranderingen in uw levensstijl niet werken waardoor uw lichamelijke beperkingen ondervindt, dan kan een operatie een definitieve optie zijn. De 3 meest voorkomende ingrepen zijn:

 • Artroscopie: Verwijdering van losse stukken kraakbeen om het kraakbeenoppervlak te verzachten. Afhankelijk van hoe gevorderd de artrose is, hoe minder effectief deze procedure is.
 • Osteotomie: houdt in dat een gedeelte van het bot dichtbij de knie wordt weggesneden om de spanning op de knie te verlichten.
 • Knie vervanging: Dit kan een gedeeltelijke vervanging van de geblesseerde delen zijn of een totale vervanging van de knie door een articulaire prothese.

Na een knieoperatie kan het herstelproces meer dan 12 weken duren. In de tussentijd moeten patiënten uiterst voorzichtig zijn tijdens deze kritieke herstel weken omdat de geringste inspanning of spanning op de knie kan leiden tot een aantal complicaties.

Hoewel sommige mensen die aan een van deze aandoeningen lijden, gezondheidscomplicaties kunnen ontwikkelen, kunnen veel van hen vermeden worden door een gezonde levensstijl en een preventieve aanpak te handhaven, gericht op symptoombeheersing.

Als laatste wordt het belang van preventieve maatregelen vaak onderschat, maar Stannah benadrukt het belang van preventieve maatregelen om de ontwikkeling van deze schijnbare onvermijdelijke aandoening te vertragen. Daarnaast maken preventieve maatregelen het leven vaak een stuk aangenamer.

Een traplift om uw knieën te besparen

Indien u vatbaar bent om aan kniegewricht beschadiging en knie pijn te lijden, wees dan extra voorzichtig met elke activiteit die druk op uw kniegewrichten legt, zoals zware gewichten tillen of op en af de trap lopen met iets zwaars in uw handen.  Bovendien vertellen onze klanten ons dat het gebruik van de trap de eerste activiteit is waarin de knieën pijn beginnen te doen.

Waarom doen de knieën pijn bij het op en af lopen van de trap?

Een ouder persoon gebruikt een traplift

Vaak doen de knieën pijn bij het op en af lopen van de trap. Maar waarom gebeurd dit? Met alle informatie die in dit blog verstrekt wordt, zult u de reden heel gemakkelijk kunnen identificeren: De knieschijf wordt geforceerd om vaker dan normaal over het bovenbeen te glijden. Indien het kraakbeen versleten is, kunt u pijn voelen wanneer het bot op ruw kraakbeen wrijft.

U zou uw knieën en energie echt moeten besparen voor meer aangename activiteiten. Door dit te doen, kunt u kniegewricht blessures vertragen of terugdraaien.

Hulpmiddelen, zoals wandelstokken, geschikt schoeisel en trapliften hebben bescheiden voordelen als veiligheid, maar kunnen verlichting bieden, aangezien uw knieën van constante spanning worden bespaard. U kunt er nooit te veel aan herinnerd worden dat wanneer u uw knieën bespaart, u ook de eventuele operaties uit de weg gaat en uw zelfstandigheid langer kunt behouden. Verlies van zelfstandigheid resulteert vaak in een depressie, gewichtstoename en slaapproblemen.

Het belang van actief zijn kan niet onderschat worden, maar als het neerkomt op dagelijkse routines, zoals dingen op en af de trap dragen, kan dit meer schaden dan voordeel brengen, waardoor kniegewrichtsproblemen verslechten of resulteren in ernstige kraakbeenafbraak.

Daarom, voor diegenen die actief zijn, maar toch moeite hebben om de trap in hun huis ten nemen, kan een traplift als een perfecte, complimenterende en preventieve optie uitkomst bieden.

Deze verklaring wordt niet alleen door onze deskundige medewerkers onderbouwd, maar voornamelijk door een recent onderzoek dat Stannah in diverse Europese landen en op de Amerikaanse markt heeft gedaan. Dit onderzoek heeft aangetoond dat gewrichtspijn een van de belangrijkste oorzaken van mobiliteitsproblemen is.

 • 50 % van onze traplift gebruikers hebben kniegewrichtsproblemen;
 • 61% van onze potentiële gebruikers hebben kniegewrichtsproblemen.

In feite, hebben 50% van de traplift gebruikers een gewrichtsprobleem en 61% van de potentiele gebruikers hebben ook knie/gewrichtsproblemen gerapporteerd.

Dit bewijst dat knieproblemen bijzonder vaak aanwezig zijn en lichamelijke beperkingen veroorzaken waardoor traplopen moeilijker wordt en zelfs gevaarlijk kan zijn.

Hoewel de symptomen van reumatoïde artritis en artrose onvermogen kunnen creëren, kunnen uw ouders er toch voor kiezen om thuis te blijven wonen. Met een traplift hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe zij zonder hulp de trap op en af zullen lopen.

Preventie is zorg

“Éen Ons preventie is altijd beter dan een Pond behandeling!”

Benjamin Franklin

Voorkomen is beter dan genezen. Vooral wanneer er geen genezing is, zoals het geval is van reumatoïde artritis (RA) en artrose (A).

Meer dan de helft van de potentiële gebruikers beschouwen trapliften als een technische oplossing die een daadwerkelijk voordeel in het dagelijks leven biedt. Wij proberen te benadrukken dat preventie voorop moet staan. Ook willen wij onze klanten nuttige en leerzame informatie verstrekken. Een traplift worden beschouwd als een preventieve maatregel of als de oplossing.

Bij Stannah bekommeren wij ons echt over onze klanten en begrijpen we de moeilijkheid die onze klanten ondervinden bij het gebruiken van de trap. Empathisch vermogen is cruciaal bij het ontwikkelen van een beter begrip van de behoeften. Dit soort empathie is belangrijk bij het ontwerpen van de beste producten voor onze klanten. En hoewel de technische aspecten belangrijk zijn, besteden wij ook een aanzienlijke hoeveelheid tijd aan het bestuderen van literatuur over de mobiliteit van ouderen en mensen met een beperking of ziekte, zodat wij onze klanten beter kunnen begrijpen en wij ons beter met hun kunnen identificeren.

Ik voel me bevoorrecht dat ik blootgesteld ben aan de meest inspirerende verhalen van klanten die door de worstelingen van artritis en het ouderdomsproces zijn heen gegaan. Dit was ook een emotionele reis voor mij. Nu begrijp ik hoe het omgaan met pijn, beperkingen, frustratie en afhankelijkheid onze ouderen mentaal kunnen beïnvloeden. De meeste van onze klanten hebben lang gewacht en spijt dat ze de traplift niet eerder hebben geïnstalleerd!

Dus, indien een dierbare; een vriend of een collega knieklachten heeft, kunt u zich nu inbeelden dat hij/zij voor obstakels en keuze staat. Wij moeten echter begrijpen dat het zeer stressvol kan zijn om deze conditie en hun fysieke beperkingen te aanvaren. Afgezien van de pijn kan het onvermogen om vrij in hun huis te bewegen een gevoel van hopeloosheid en verlies van controle (en zelfs depressie) creëren. Het is moeilijk voor onze dierbaren om te begrijpen dat ze niet meer in staat zijn bepaalde taken zelf uit te voeren. Het is niet ongewoon dat men hun normale routine blijven proberen, zelfs als ze dit fysiek niet meer kunnen.

Als verzorger wilt u de zekerheid hebben dat uw familielid veilig is, en dat deze de vrijheid heeft om met volledige onafhankelijkheid door het hele huis kunnen lopen.

Hoewel er geen definitieve oplossing voor knieklachten bestaat, kan een traplift wel slijtage en schade van het kniegewricht voorkomen.

Hopelijk heeft dit blog artikel uw begrip over kniegewrichtsproblemen vergroot. Betere behandelingen en definitieve oplossingen zouden geweldig zijn, maar begrip en empathie is altijd een goede start op het pad naar preventie.