Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Verklein de kans op vallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wist u bijvoorbeeld dat er iedere zes minuten een senior zodanig valt dat er behandeling in het ziekenhuis nodig is? In 2014 belandden 88.000 ouderen na een val op de spoedeisende hulp (bron: VeiligheidNL). Veel ongelukjes zijn gelukkig te voorkomen. Stannah geeft u 5 tips om de kans op vallen te verkleinen!

Geschreven door Stannah

valpreventie
 1. Bewegen
  Door voldoende te bewegen zijn uw spieren sterker waardoor u minder snel valt. Probeer een half uurtje per dag te bewegen. Tuinieren, boodschappen doen en de hond uitlaten tellen ook mee!
 2. Ogen testen
  Naarmate u ouder wordt, gaan uw ogen vaak ook achteruit. Laat daarom ieder jaar uw ogen testen bij een opticien. Misschien heeft u een bril nodig waardoor u minder snel valt door iets wat u anders over het hoofd had gezien.
 3. Veilige gewoontes
  Veel gewoontes leveren risico’s op vallen op. Denk bijvoorbeeld aan snel de trap aflopen omdat de deurbel gaat, op een stoel staan om iets uit het bovenste keukenkastje te pakken of uw veters niet goed strikken. Leer uzelf veilige gewoontes aan (wees extra voorzichtig als u de trap op en af gaat, een stabiel huishoudtrapje, veters strikken, etc.) om de kans op vallen te verkleinen.
 4. Aanpassingen in uw woning
  Neem uw woning eens onder de loep. Vaak kunt u met een paar kleine aanpassingen de kans op vallen verkleinen. Geen losliggende snoeren of kabels, een antislipmat onder een kleed, in de douche en in bad en een betere verlichting zijn voorbeelden die de kans op valpartijen verkleinen. Heeft u drempels in uw woning? Dan kunt u deze misschien laten weghalen. Als traplopen moeizamer gaat, dan kunt u een traplift van Stannah laten plaatsen.
 5. Medicijnen
  Veel medicijnen hebben bijwerkingen als slaperigheid, duizeligheid, slechter kunnen zien en trager reageren. Deze bijwerkingen kunnen als gevolg hebben dat u eerder valt. Slikt u medicijnen? Lees de bijsluiter dan aandachtig door op bijwerkingen. U kunt hier dan rekening mee houden.