Voorkom vallen met het juiste schoeisel

Geschreven door Stannah at 08-05-2017

Voorkom vallen met het juiste schoeisel: het kan het verschil betekenen tussen veilig over straat of een levensbedreigende valpartij.

Voorkom vallen met het juiste schoeisel

Iedereen herkent de situatie waarin je als kind urenlang bij moeder kon zeuren om een specifiek paar schoenen waarschijnlijk wel. En als ze dan eenmaal gekocht waren, dan ging alles ineens véél beter op die schoenen. U kon veel harder rennen en hoger springen. Pure verbeelding natuurlijk, of niet? Het juiste schoeisel kan wel degelijk invloed hebben op uw dagelijkse doen en laten. Dus, voorkom vallen met het juiste schoeisel.

Loopt uw familielid op leeftijd een verhoogd risico op vallen? Bijvoorbeeld door een evenwichtsstoornis, verminderde mobiliteit of andere aandoeningen.  Maak dan samen een afspraak bij de podotherapeut of specialist in de voetenzorg om de situatie voor te leggen. Deze artsen kunnen diverse tests uitvoeren om te bepalen welk type schoeisel uitkomst biedt.

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Zelfs wanneer u thuis bent is het belangrijk om goed schoeisel te dragen. Even snel op blote voeten naar de keuken lopen lijkt misschien onschuldig, maar wanneer u geen schoenen draagt vertienvoudigt de kans op een val. Slippers lijken dan een goed alternatief, maar ook dat is niet altijd waar. Hebben de slippers geen goede profielzool, dan is een uitglijder zo gemaakt.

Tips voor de juiste schoenen

Mens en Gezondheid geeft een paar handige schoensuggesties voor 65-plussers, die de kans op vallen tot een minimum beperken.

Voor senioren en mantelzorgers die op zoek zijn naar het juiste schoeisel, geeft Zorgsaam enkele tips. En hoewel de juiste schoenen helpen om het risico op vallen te verminderen, kan traplopen nog steeds een uitdaging blijven voor uw bejaarde dierbare. Stannah trapliften helpt senioren om zelfstandig te blijven door ze bewegingsvrijheid in eigen huis (terug) te geven. Wilt u weten hoe we u kunnen ondersteunen? Klik dan op het tabblad ‘Waarom Stannah’ in het hoofdmenu.