Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Dierendag: maak het verschil voor uw ouder wordend huisdier!

Bekijk een hartverwarmend verhaal van één van onze klanten die het welzijn van zijn huisdier naar een hoger niveau tilt.

Geschreven door Stannah

Lieve hond met tennisbal

Op Werelddierendag deelt Stannah graag een inspirerend verhaal met u. Maar eerst, waarom bekommerd Stannah – een liftenbedrijf – zich om het lot van de dieren?

Ten eerste is het belangrijk om een stem te geven aan degenen die geen stem hebben. Ten tweede zijn wij allemaal verantwoordelijk voor het stimuleren van een barmhartige cultuur tegenover dieren. Ten derde, als huisdiereigenaren moeten we ons ervan bewust zijn dat dieren, zoals katten en honden, ook geconfronteerd worden met de onvermijdelijke beproevingen van ouder worden.

Hopelijk zal dit verhaal anderen inspireren om ook het welzijn van hun huisdieren naar een hoger plan te tillen.

Het is een feit dat met alle wetenschappelijke vooruitgang en medische zorg ook onze huisdieren langer leven, dus we zullen ervoor moeten zorgen dat wij alle noodzakelijke gezondheidszorg en welzijn kunnen bieden naarmate ze ouder worden.

Stannah heeft een geschiedenis om de behoeften van haar klanten naar een hoger niveau te tillen, dus waarom zou dat ook niet voor onze huisdieren gelden?

Een huisdiervriendelijke traplift in Amsterdams huis

Werelddierendag wordt over de hele wereld gevierd. Een van onze Nederlandse klanten, Nico Kool, woont in een mooi Amsterdams huis. Uiteraard vinden we daar een typische steile trap, en dat kan nog wel problematisch worden voor een hond.

Ik heb een labrador, vroeger had ik ook al een labrador, en die hebben heel erg veel problemen met gewrichten. Vooral als ze ouder worden lukt die trap niet meer. Vandaar dat ik een traplift heb genomen” vertelt Nico ons. Artritis en andere gewricht gerelateerde aandoeningen komen zeer vaak voor bij oudere honden, wat leidt tot pijn en verminderde mobiliteit. Nico besloot dat een traplift een perfecte oplossing zou zijn voor zijn Labrador en ook voor de rest van de familie. Omdat zijn schoonmoeder vaak op bezoek komt, kan ook zij profiteren van de traplift.

Nico verteld ons hoe tevreden hij was met de manier waarop Stannah te werk ging. Tijdens het eerste bezoek was het voor hem al helemaal duidelijk hoe de trap eruit ging zien, en hoe deze geïnstalleerd zou worden.

Vooral als ze ouder worden lukt die trap niet meer. Vandaar dat ik een traplift heb genomenNico Kool

Op de dag van de installatie, hebben de monteurs het hele project in één morgen afgemaakt. Zo konden Nico en zijn hond gelijk diezelfde middag al gebruik van de traplift maken. En zoals te zien is op het filmpje, was de labrador er zelf ook dik tevreden mee!

https://youtu.be/Q9vooPnNomw

Veel voorkomende kwalen bij oudere honden.

Zoals natuurfotograaf Roger Caras eens heeft gezegd; “Honden zijn niet ons hele leven, maar ze maken ons leven heel”. Honden zijn vandaag de dag meer dan ooit tevoren een volwaardig lid van de familie. Ze vullen onze huizen met zoveel vreugde en liefde dat het gewoon niet te ontkennen is.

Onze geliefde hondenvrienden worden net zoals als wij, ook oud. En ook zij hebben ouderdomskwalen. Wat kunnen we doen om ze hiermee te helpen? Artrose is een aantasting van de gewrichten. De normale functie wordt verstoord door verval (degeneratie) van de normale structuren in het gewricht. Dit resulteert in verlies van beweeglijkheid en pijn.

Artrose is één van de meest voorkomende hondenziektes, dit is vooral het geval bij grotere honden. Het kan voor u echter, moeilijk zijn om erachter te komen of uw hond last heeft van zijn of haar gewrichten. Honden hebben namelijk de neiging om ongemak en zelfs pijn te negeren, totdat het echt te veel voor ze wordt.

Signalen dat uw oudere hond last van artrose kan hebben.

Oudere hond met tekenen van artritis

Als uw oudere hond de volgende symptomen vertoont, dan kan het zijn dat hij of zij aan een degeneratieve gewrichtsaandoening lijdt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende tekenen om te overwegen:

 • Stijfheid, vooral in de ochtend.
 • Ligt vaker dan normaal, het liggen gaat gepaard met een kreun.
 • Springen op de bank of in de auto gaat niet meer, of de hond twijfelt voor het springen.
 • Wil eerder dan normaal naar huis tijdens de wandeling.
 • Is bang om de trap te beklimmen.
 • Speelt niet met de gebruikelijke speeltjes
 • Is niet meer zo enthousiast als vroeger.

Als u één of meer van bovenstaande punten herkent, dan raden wij u aan om een afspraak met uw dierenarts te maken. Ook als u het niet helemaal zeker weet is het beter het zekere voor het onzekere te nemen!

Wat kunt u doen om uw hond te helpen tegen artritis?

Uw dierenarts is uiteraard de perfecte persoon om u en uw hond hiermee te helpen. Maar er zijn echter ook enkele technieken die nuttig voor u kunnen zijn. Wij hebben een aantal adviezen gevonden die kunnen helpen om de artritis van uw hond te verlichten of om deze te voorkomen, laten we hier eens naar kijken:

 • Plaats het bed van uw hond niet in koude of vochtige ruimtes.
 • Slipvaste vloerbedekking.
 • Loopplank om de auto in en uit te kunnen zonder de gewrichten te veel te belasten
 • Spiermassage om de doorbloeding van de spieren te stimuleren.
 • Glucosamine of Chondroïtine supplementen kunnen ook gunstig zijn, maar net zoals bij mensen is er geen garantie dat deze daadwerkelijk helpen,
 • Beweging, het is belangrijk dat uw hond elke dag beweegt, uiteraard op zijn of haar eigen tempo. Zwemmen is ook gunstig omdat dan de druk op de gewrichten veel minder groot is.
 • Pijnstillers/ontstekingsremmers. Er zijn verschillende opties. Het is het beste om deze met uw dierenarts te bespreken.
 • Orthopedisch hondenkussen, een matras gevuld met traagschuim zorgt voor een comfortabele ligging.
 • Als u een trap in uw huis heeft, is het installeren van een traplift natuurlijk ideaal.

Een traplift voor de hele familie, mens of niet!

Op het filmpje kunnen wij zien dat de labrador een “normale” traplift heeft. Zijn eigenaar hield hem op schoot terwijl ze op en neer gleden. De traplift is zeker geschikt en compleet veilig om uw huisdier op deze manier te vervoeren.

Het huisdier waarvoor de eigenaar de traplift koopt, is meestal een hond omdat ze meer gewricht gerelateerde problemen hebben. Echter, andere huisdieren zoals een kat kunnen natuurlijk ook een ritje met de familie-traplift maken!