Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Seniorenorganisatie Unie KBO en Stannah Trapliften helpen Lex op de been

De overheid stimuleert dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Voor mensen die moeilijk te been zijn, is hiervoor soms een aanpassing in de woning nodig en daar is niet altijd budget voor. Reden genoeg voor seniorenorganisatie Unie KBO om haar leden op te roepen hun ervaring te delen. De brief van Wil Rhode-Kasteelen en haar man Lex sprong eruit. Unie KBO verraste het echtpaar met een Stannah traplift.

Geschreven door Stannah

KBO Stannah

Lex en zijn vrouw wonen in Gouda. Lex heeft 42 jaar in de Goudse Machinefabriek gewerkt. Op zijn 35ste onderging hij een hersenoperatie, waarna hij parttime bleef werken. De Gouwenaar is halfzijdig verlamd, heeft problemen met lopen, last van longen en nieren en een hartcapaciteit van nog maar 25 procent. Traplopen is erg inspannend en soms zelfs gevaarlijk, voor Lex te vergelijken met topsport. Hij besloot daarom een verzoek bij de gemeente in te dienen voor de vergoeding van een traplift.

Al 52 jaar in hun vertrouwde buurt

Wat volgt is een bezoek van een adviseur van de gemeente Gouda. Die erkent dat een traplift nodig is, maar meldt ook dat hier bij de gemeente geen budget voor is. Hij adviseert het echtpaar Rhode om de traplift, zelf aan te schaffen of te verhuizen naar een woning met gelijkvloerse slaapkamers. “Dat kan niet”, vertelt Wil in onderstaande video aan Hart van Nederland. “Na zijn hersenoperatie werkte Lex parttime, dus we hebben maar een klein pensioen en geen geld voor een traplift of verhuizing. We wonen hier bovendien al 52 jaar in een vertrouwde buurt, dichtbij de stad en willen helemaal niet weg.”

Volgens Unie KBO staat het verhaal van Lex en Wil niet op zichzelf. Mensen worden gestimuleerd om langer thuis te blijven wonen, maar er zijn niet genoeg gelijkvloerse woningen beschikbaar. Bovendien zijn 55 plus woningen of seniorenflats die wél passend zijn vaak moeilijk te betalen van een AOW-uitkering. De ouderenorganisatie besloot de familie Rhode op de been te helpen, letterlijk, en hen een Stannah traplift cadeau te doen. Zo kunnen Lex en Wil nog vele jaren met plezier genieten van hun woning.

 

Ouderenadviseur

KBO adviseert mensen die met gelijke problemen te maken hebben en bij de gemeente nul op het rekest krijgen, om een ouderenadviseur in de arm te nemen. Zij kunnen u ondersteunen en kennen de weg bij de officiële instanties.

 

Klik hier voor de video die uitlegt hoe en waarom Stannah een traplift aan Lex schenkt.